06-44154346 mail@heididriessen.nl
Selecteer een pagina

Heidi Driessen

klassiek homeopaat voor dieren

Hoe ik homeopaat voor dieren ben geworden

De passie voor dieren is er altijd geweest. Mijn hele leven ben ik omgeven geweest door dieren en ik kan me dan ook geen leven zonder voorstellen.

Ik heb altijd willen werken met dieren, maar toch lukte dit niet van meet af aan. Na eerst een aantal jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt te hebben, ben ik via een omscholingstraject terecht gekomen in de automatisering. Ik heb daar met veel plezier in gewerkt, maar er was altijd twijfel of ik dat tot mijn pensioen wilde blijven doen. Naarmate de twijfel groeide, werd de wens om met dieren te werken groter, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een studie tot klassiek homeopaat voor dieren.

Na het succesvol afronden van mijn studie heb ik in januari 2009 mijn baan in de automatisering opgezegd en ben ik van start gegaan met mijn eigen praktijk.

Ondanks het feit dat ik eerst 40 moest worden om van mijn passie mijn beroep te maken, heb ik nooit het gevoel gehad dat de jaren in andere vakgebieden voor niets zijn geweest. Het was juist erg leerzaam.

In de gehandicaptenzorg heb ik veel geleerd van het werken met mensen, dat ieder mens uniek is en dat een op het individu afgestemde benadering de mens het meest recht doet. Voor dieren geldt dit precies hetzelfde en het is bovendien een basisprincipe van de homeopathie. Ik ben er zeker van dat dit het succes van de homeopathie verklaart, naast het feit dat niet alleen het middel maar ook het voorschrift wordt afgestemd op de ziektedynamiek en de vitaliteit van de individuele patiënt. Zorg op maat.

In de automatisering werd vooral mijn analytisch denkvermogen aangesproken, het leren denken in oplossingen, al of niet “buiten de lijntjes”. In mijn werk als homeopaat helpt mij dit om symptomen met elkaar in verband te brengen en ziekteprocessen te kunnen doorgronden. Het “buiten de lijntjes”-denken behoedt mij als homeopaat voor tunnelvisie en stimuleert mij om alle mogelijkheden te onderzoeken.

Een andere passie die mij als homeopaat goed van pas komt is lezen. Ik doe dit graag en veel. Tijdens mijn studie homeopathie kwam ik erachter hoe fijn het is als je van lezen houdt wanneer je homeopaat wilt worden. Het een kan namelijk niet zonder het ander. Om te komen tot een goed voorschrift gaan er steevast een flink aantal boeken door mijn handen. En hoe vaak ik sommige boeken ook lees, elke keer komen er weer nieuwe inzichten naar boven. Ik raak nooit uitgeleerd en nooit uitgelezen.

Mijn interesse in de achtergronden van ziekte en gezondheid bij dieren helpt mij dagelijks in mijn werk. Medische basiskennis is noodzakelijk om ziekteprocessen te kunnen begrijpen. Ik vind dat zeer belangrijk en werk er voortdurend aan om goed op de hoogte te blijven van medische ontwikkelingen op veterinair gebied.

Homeopathie brengt voor mij alles wat ik graag doe, wat mijn interesse heeft en wat ik in mijn vorige vakgebieden heb geleerd samen. Mooier kan het niet. Ik streef ernaar steeds beter te worden in wat ik doe teneinde zoveel mogelijk dieren te kunnen helpen met deze bijzondere geneeswijze.

Volg mij op Social Media:

Opleiding:

Veterinair Homeopathie College Nederland, Lochem
4-jarige beroepsopleiding tot klassiek homeopaat voor dieren

 

Wil je weten wat ik voor jouw dier kan betekenen?

Neem dan gerust contact met me op!

De praktijk

Na 3 jaar ambulant gewerkt te hebben, werd begin 2012 mijn praktijk gebouwd. De schuur achter het huis is opgeofferd en qua grootte verdubbeld tot een bescheiden, gezellige praktijkruimte waar ik kleine huisdieren kan ontvangen. Paarden of dieren die door omstandigheden niet kunnen reizen bezoek ik thuis of op stal.

De praktijk lijkt op een huiskamer waar je dier vrij mag rondlopen. Er is een lekker zacht kleed om op te liggen, speelgoed en een klimton voor de katten. Je dier moet zich er vooral thuis voelen. Veel dieren gaan, na de omgeving grondig verkend te hebben, heerlijk liggen slapen. Volkomen op hun gemak.

Tegenover het huis is ruime parkeergelegenheid. Daarbij is er direct toegang tot de uitlaatstrook voor honden. Je kunt daar heerlijk met je hond langs het water wandelen.

Om de praktijk te bereiken loop je door het steegje (aan de rechterzijde van het huizenblok) en ga je aan het einde linksaf. De laatste blauwe deur aan de linkerzijde is de ingang van de praktijk.

Praktijkinformatie:

Heidi Driessen

klassieke homeopathie voor dieren

E-mail: mail@heididriessen.nl
Praktijk: 033 – 258 54 50
Mobiel: 06 – 44 15 43 46

Van Goghlaan 23
3862 MH Nijkerk