06-44154346 mail@heididriessen.nl
Selecteer een pagina

Ga jij voor het zorgeloos geluk van je dier?

Ik help jouw dier zijn angsten en onzekerheden te overwinnen zodat hij vol vertrouwen van het leven kan genieten.

\

Wordt het leven van jouw dier gedomineerd door angst?

Durft je dier geen uitdagingen aan te gaan? Gaat elke nieuwe ervaring gepaard met veel spanning en stress en worden ze eerder als negatief dan als positief ervaren?

\

Breiden de angsten zich uit?

Was er aanvankelijk alleen angst voor bijvoorbeeld onweer en vuurwerk, maar leidt nu elk onverwacht of hard geluid tot dezelfde angstreactie? Zet je in huis geen radio aan, de televisie heel zacht en instrueer je visite die binnenkomt zo rustig mogelijk te gaan zitten? Draait jouw leven en dat van je huisdier om angst?

\

Kom je amper nog met je dier de deur of de stal uit?

Merk je dat je met je dier steeds meer aan huis of stal gekluisterd raakt? Kun je je eigenlijk niet meer herinneren wanneer jullie samen onbezorgd hebben kunnen genieten van een activiteit? En heb je het gevoel dat er nu iets moet veranderen om deze situatie te doorbreken?

Het is mijn doel om dieren die lijden onder angst en onzekerheid te helpen weer te leven vanuit kracht en zelfvertrouwen.

Je dier wil en hoeft zo niet leven!

Jij en je dier hebben alles geprobeerd om de angsten en onzekerheden te overwinnen en te beteugelen. Je vindt dat het nu lang genoeg geduurd heeft en dat het tijd is voor andere maatregelen. Hoe?

Samen met jou en je dier ga ik op zoek naar het ontstaan van de klacht. Soms is dat heel duidelijk omdat er een directe verbinding is met een traumatische gebeurtenis, maar veel vaker is het een opeenstapeling van gebeurtenissen die geleid hebben tot hoe je dier nu functioneert. En soms weten we weinig van de geschiedenis van het dier en moeten we het afleiden uit de reacties, het gedrag.

Je dier behandel ik met homeopathische geneesmiddelen. Jou help ik met praktische adviezen om je dier tijdens het behandeltraject te begeleiden.

Durven jullie de sprong te wagen?

Dit is wat het je dier en jou kan gaan opleveren!

Je dier wordt bevrijd van zijn angsten

Je dier hoeft niet meer voortdurend bezig te zijn met waar hij bang voor is. Hij treedt het leven blijmoedig tegemoet. Hij gaat nieuwe uitdagingen aan, doet nieuwe ervaringen op, hij kan weer leven. Het huis of stal is niet meer een verstopplaats, maar een fijne plek om naar terug te keren. Hij zal zich bevrijd voelen.

Jij weet hoe jij je dier kan helpen

Zal je dier nooit meer eens ergens bang voor zijn? Nee, zeker niet, maar angst zal zijn leven niet meer beheersen. Doordat jij samen met je dier dit behandeltraject hebt doorlopen, weet je voor de toekomst hoe jij je dier zelf kunt helpen wanneer angst onverhoopt nog een keer de kop opsteekt. Je herkent de signalen en weet wat ze betekenen. Maar bovenal zul je samen met je dier kunnen genieten van alles wat jullie samen (gaan) ondernemen.

 

Hoe gaat het in zijn werk

Voorafgaand aan het eerste consult vraag ik je een vragenlijst in te vullen. Dit dient ervoor om alvast een eerste overzicht te krijgen van de diverse gebeurtenissen in het leven van je dier. Het gaat daarbij om de biografie, de ziektegeschiedenis en het eventuele medicijngebruik. Voor mij is het van belang dat ik je dier in levende lijve kan zien. Bij voorkeur kom je met je dier naar de praktijk of bezoek ik je dier thuis of op stal. Het is echter ook mogelijk om met de ondersteuning van videobeelden een consult telefonisch te doen. Samen met jou neem ik de anamnese van je dier af. In de anamnese komen de volgende aspecten aan de orde:

  • de ontstaansgeschiedenis van de klacht
  • de ziektegeschiedenis van je dier inclusief een eventuele diagnose van de dierenarts, voorgaande therapieën, medicijngebruik
  • de biografie van je dier
  • het karakter
  • overige zaken die je dier typeren

Afhankelijk van de ernst van de klacht en het herstellend vermogen van het dier zullen meerdere contactmomenten volgen. Om de behandeling goed te kunnen volgen en de voortgang in het herstelproces te houden, spreek ik vier-, zes- of achtwekelijks een vervolgconsult af. De frequentie is afhankelijk van het verloop van het proces. Vaak is het eerste vervolgconsult na vier weken, maar wordt de frequentie verder in de behandeling minder. Het vervolgconsult kan in veel gevallen telefonisch plaatsvinden. Tijdens het vervolgconsult evalueren we de reactie van je dier op de ingezette behandeling. Op basis van deze informatie stel ik vast of het behandelplan gewijzigd of gecontinueerd moet worden.

Klanten vertellen

Heidi doet een zeer uitgebreide anamnese en wil alles precies weten over mijn kat en zijn (ziekte)geschiedenis. Niet de beschikbare medicatie maar de kat zelf staat centraal, een verademing.
H.C.

Ruinen

Dankzij Heidi ben ik mijn dier beter leren begrijpen en nog meer van hem gaan houden. Ik begrijp nu meer van de achterliggende oorzaak. De band met hem is een stuk groter geworden.
J.d.E.

Voorschoten

Veel gestelde vragen

Hoe bewaar ik de homeopathische middelen?
De homeopathische middelen kunnen het best bewaard worden op een droge, donkere en koele plek, bijvoorbeeld in een keukenkastje. Ze hoeven niet in de koelkast bewaard te worden.
Hoe lang zijn de homeopathische middelen houdbaar?
Het homeopathische middel is opgelost in een mengsel van water en alcohol. De alcohol conserveert het middel waardoor het lang houdbaar is.
Wanneer is een homeopathische behandeling klaar?
Het afronden van de behandeling is vaak de moeilijkste fase. Want wanneer is het echt klaar? Voor mij is het ‘klaar’ als een dier mentaal, emotioneel en fysiek weer in balans is. Dat betekent dat het in alle opzichten goed kan functioneren en, heel belangrijk, zichzelf daar ook goed bij voelt/gelukkig is. Ik realiseer me dat dit vaak niet objectief meetbaar is, maar aanwijzingen zijn er altijd. Als de hond weer geniet van de wandelingen, speelt, lekker eet en vrolijk is, als het paard weer goed uit de voeten kan en kan genieten van de buitenritten, als de kat ’s nachts weer op pad gaat en zich ’s morgens tevreden in een hangmat nestelt, mogen we ervan uitgaan dat het dier in balans is. Ik streef ernaar dat een behandeling niet langer duurt dan noodzakelijk, maar ook niet korter. Ik bereik graag het hoogst haalbare, maar vind het ook van belang dat de behandeling wordt afgerond. In enkele gevallen kan het zijn dat een behandeling niet kan worden afgerond. Denk hierbij aan dieren die een aandoening hebben die onomkeerbaar is, zoals bijvoorbeeld ernstige artrose. In die gevallen kan het zijn dat een dier met een zekere regelmaat een dosis van een homeopathisch middel nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren. Hiervoor geldt het streven om dit met zo’n klein mogelijke prikkel te doen.

Bel/mail mij terug voor informatie of het maken van een afspraak

Ik wil graag

Praktijkinformatie:

Praktijk: 033 – 258 54 50
Mobiel: 06 – 44 15 43 46

Van Goghlaan 23
3862 MH Nijkerk Gld

Heidi Driessen - klassieke homeopathie voor dieren

Annuleringsregeling

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien niet uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de geplande afspraak wordt afgezegd of je mist je afspraak, zal ik mijn tijd in rekening brengen.