06-44154346 mail@heididriessen.nl
Selecteer een pagina
Home » Blog » Homeopathie » In homeopathie moet je geloven

In homeopathie moet je geloven

door | 22 sep, 2018 | Homeopathie

Als je je als eigenaar wendt tot een klassiek homeopaat voor dieren, is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in de behandeling die voor je dier gaat volgen. In het geval van homeopathie is dat niet zo vanzelfsprekend. Ik krijg dan ook regelmatig de opmerking te horen: “Ik ben nog wat sceptisch, ik denk dat je er vooral in moet geloven.”

Geloven heeft betrekking op religie en homeopathie is alles behalve dat, het is een geneeswijze. Het is echter ook een geneeswijze die regelmatig onder vuur ligt. Als er gesproken wordt over alternatieve geneeswijzen, heeft men het bijna altijd over homeopathie. Met een zeker cynisme wordt de homeopathie als onzin afgedaan omdat je met één druppel van een werkzame stof in een zwembad vol water onmogelijk tot genezing kunt komen! Dat klopt ook, want zo werkt de homeopathie ook niet. Maar als dit maar vaak genoeg zo wordt verteld, gaan veel mensen er vanzelf in “geloven”.

Toch komen ook de sceptici uiteindelijk wel bij mij in de praktijk. Vaak zijn ze met hun dier regulier uitgedokterd of hebben ze geen vertrouwen meer in het voorgestelde behandeltraject. Ik waardeer het als mensen eerlijk aangeven hun twijfels te hebben bij de homeopathie. Mijn standaard antwoord is: “Ervaar het gewoon.” Het mooie is dat ik werk met en voor dieren. Dieren zijn, net als kinderen, vol vertrouwen. Zij worden niet beïnvloed door meningen, zij ervaren. Ze kennen geen suggestie, geen placebo-effect, het werkt of het werkt niet.

Homeopathie is ontdekt, uitgewerkt en vervolmaakt tijdens het leven van de grondlegger van de homeopathie, de Duitse arts Samuel Hahnemann. Hij leefde van 1755 tot 1843. Als homeopathie niet vele mensen geholpen zou hebben, zou het niet tot op de dag van vandaag als geneeswijze stand hebben gehouden.

Mocht je na het lezen van deze blog nog meer overtuigd willen worden (en dat begrijp ik maar al te goed), kijk dan eens op de site van de KVHN, de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland. Zij hebben de resultaten van diverse wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van homeopathie gebundeld en samengevat (www.vereniginghomeopathie.nl/wetenschap/overzicht).

Over mij

Ik ben Heidi Driessen, klassiek homeopaat voor dieren. Al jaren zet ik mij met veel passie in voor dieren en homeopathie in mijn eigen praktijk. Mijn missie is om zoveel mogelijk dieren te helpen met deze bijzondere geneeswijze.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin