033-2585450 / 06-44154346 mail@heididriessen.nl

Homeopathie voor dieren – een andere manier van genezen

\

Is jouw dier uitgedokterd?

Heb je een volledig behandeltraject doorlopen en is jouw dier toch niet gezond, zijn er klachten overgebleven of heeft je dier mentale klachten overgehouden aan zijn doorgemaakte ziekte?

\

Is de klacht van jouw dier regulier niet (verder) te behandelen?

Is jouw dier uitgebreid onderzocht en fysiek gezond verklaard, maar is hij toch niet in orde? Of is niet duidelijk wat jouw dier mankeert?

\

Zoek je een andere geneeswijze voor je dier? 

Wil je een natuurlijke behandeling voor je dier, secuur afgestemd op de klachten van jouw dier zonder gebruik van chemische geneesmiddelen?

Gefascineerd door het effect van een kleine prikkel

Al vele jaren ben ik gefascineerd door de klassieke homeopathie. Dat zo’n kleine prikkel zoveel effect kan hebben en dat de grondstoffen voor deze therapie in de natuur voorhanden zijn, heb ik altijd heel bijzonder gevonden.

Daarnaast ben ik gefascineerd door dieren. Ik heb graag dieren om me heen, geniet van de interactie met hen en geef ze graag onvoorwaardelijk wat ze nodig hebben.

Toen het mogelijk werd om klassieke homeopathie voor dieren te studeren, viel alles op zijn plaats en werd mijn langgekoesterde wens om met en voor dieren te werken, vervuld.

“Ik wil alle dieren kennis laten maken met deze bijzondere geneeswijze.”

Specialismen

Het ouder wordende dier

Mentaal/emotionele klachten

Ongekende mogelijkheden

Homeopathie bewijst zich vaak bij de behandeling van een acute ziekte, bijvoorbeeld bloederige diarree als gevolg van het eten van sneeuw, een peesblessure als gevolg van zich verstappen, een acute oorinfectie, een insectenbeet enzovoort. Mensen ervaren dan hoe snel homeopathie kan werken en zijn daar vaak zeer verrast over. 

Zelf kan ik nog steeds verrast worden door de mogelijkheden van homeopathie als het gaat om langdurige en vaak uitzichtloze ziekteprocessen. Met het juiste middel kan nog zoveel bereikt worden, zowel op het gebied van genezing als verlichting van klachten.

Het meest bijzonder vind ik dieren die een onomkeerbare ziekte hebben maar dankzij de homeopathie niet hoeven lijden onder hun ziekte.

Zoals de titel zegt….ongekende mogelijkheden.

Klanten vertellen

Het is eind 2012 als ik Pippie in huis haal: een dun en angstig, etherisch ogend winterkitten met een snotneus en een lijfje dat altijd trilde toen ik hem in het asiel kwam opzoeken.

Zijn nieuwsgierigheid naar het speeltje dat ik tijdens een bezoekje meebracht maakte dat ik toch zeker wist dat het hoe dan ook goed moest gaan komen met deze gevoelige en intens lieve kat.

Lees meer

Hanneke Clabbers

Ruinen

Na jarenlang met grote paarden in de dressuurbaan gereden te hebben, wilde ik graag met een kleiner maar stoer paard genieten van buitenrijden. Daarnaast moest het met dit paard ook mogelijk zijn om dressuurmatig aan de gang te gaan. Omdat Haflingers veelzijdige paardjes zijn, viel mijn keus op dit ras. In juli 2015 werd ik de trotse eigenaar van een 4-jarige Haflinger merrie, Suki.

Lees meer

Marjolein Kramer

Hijken

Goede wijn behoeft geen krans is het gezegde, maar als het gaat om mijn ervaringen met homeopathie die door Heidi wordt voorgeschreven voor onze katten, dan verdient zij alle lof voor haar kunde en toewijding en zeker een stukje op haar site!

Ondanks dat wij bij onze 5 katten (reuk)homeopathie hebben toegepast, blijven de ervaringen omtrent ons lapje Nutak toch wel de meest bijzondere.

Lees meer

Carola de Jongh-Bakker

Ophemert

Wil jij weten wat een homeopathische behandeling inhoudt?

Ook jouw dier kan het effect van homeopathie ervaren

N

Snel reactie

Volledig herstel vraagt tijd, maar vanaf het begin van de homeopathische behandeling moet het dier snel verlichting ervaren. In spoedgevallen zelfs binnen enkele minuten tot uren.

N

Zachte genezing

Met de kleinst mogelijke dosis van het homeopathische middel wordt een aanzet gegeven tot herstel.

N

Duurzaam herstel

Niet alleen de klacht die aan de oppervlakte zichtbaar is wordt behandeld, maar het totale dier. Dit draagt bij aan duurzaam herstel.

Klanten vertellen

Op een dag was ons katje Mimi niet in orde. Na 1 of 2 brokjes gegeten te hebben draaide ze zich weg van haar etensbak en kreeg een vreemdsoortige hoestaanval. Een blaffende hoest gecombineerd met kokhalzen, rochelen en opgeven van helder slijm/speeksel. Tijdens de aanval drukte ze zich laag tegen de grond en zag je het hoesten tot ver in haar flanken doorsidderen. Ze maakte verder geen zieke indruk en was niet benauwd, maar at niet meer en had met regelmaat zo’n typische hoestaanval. Toch maar even voor de zekerheid naar de dierenarts.

Lees meer

Monique Staring

Est

Snuitje kwam bij mij wonen, toen hij ongeveer 9 jaar was. Hij was een vechtersbaasje en werd al gauw door de buren “Terror” genoemd. “Alles goed met Terror”? werd er vaak gevraagd door de buren, als ik thuis kwam van mijn werk. Dan wist ik dat het “weer zo laat was” geweest. Hij had dan weer flink gevochten en omdat hij helemaal wit is, ziet het er vaak al snel heel lelijk uit, als er maar 1 druppel bloed bij heeft gevloeid.

Lees meer

Els de Lange

Voorburg

De verschillende consulten uitgelegd

Eerste consult

De start van de behandeling

Voorafgaand aan het eerste consult vraag ik je een vragenlijst in te vullen. Dit dient ervoor om alvast een eerste overzicht te krijgen van de diverse gebeurtenissen in het leven van je dier. Het gaat daarbij om de biografie, de ziektegeschiedenis en het eventuele medicijngebruik.

Voor mij is het van belang dat ik je dier in levende lijve kan zien. Daarom kom je met je dier naar de praktijk of bezoek ik je dier thuis of op stal. Samen met jou neem ik de anamnese van je dier af. In de anamnese komen de volgende aspecten aan de orde:

  • de ontstaansgeschiedenis van de klacht
  • de ziektegeschiedenis van je dier inclusief een eventuele diagnose van de dierenarts, voorgaande therapieën, medicijngebruik
  • de biografie van je dier
  • het karakter
  • overige zaken die je dier typeren

Vervolgconsult

Het vervolg van de behandeling.

Afhankelijk van de ernst van de klacht en het herstellend vermogen van het dier zullen meerdere contactmomenten volgen. Om de behandeling goed te kunnen volgen en de voortgang in het herstelproces te houden, spreek ik vier-, zes- of  achtwekelijks een vervolgconsult af. De frequentie is afhankelijk van het verloop van het proces. Vaak is het eerste vervolgconsult na vier weken, maar wordt de frequentie verder in de behandeling minder. Het vervolgconsult kan in veel gevallen telefonisch plaatsvinden.

Tijdens het vervolgconsult evalueren we de reactie van je dier op de ingezette behandeling. Op basis van deze informatie stel ik vast of het behandelplan gewijzigd of gecontinueerd moet worden.

Spoedconsult

In geval van nood.

Het is altijd mogelijk dat je dier te maken krijgt met een blessure, ongeluk of acute ziekte. Ook dan is een homeopathische behandeling mogelijk.

Bel mij rechtstreeks op mijn mobiel. In geval van nood maak ik altijd direct ruimte voor het afnemen van het consult. Het middel maak ik direct klaar en geef ik mee.

Veel gestelde vragen

Hoe bewaar ik de homeopathische middelen?
De homeopathische middelen kunnen het best bewaard worden op een droge, donkere en koele plek, bijvoorbeeld in een keukenkastje. Ze hoeven niet in de koelkast bewaard te worden.
Hoe lang zijn de homeopathische middelen houdbaar?
Het homeopathische middel is opgelost in een mengsel van water en alcohol. De alcohol conserveert het middel waardoor het lang houdbaar is.
Wanneer is een homeopathische behandeling klaar?
Het afronden van de behandeling is vaak de moeilijkste fase. Want wanneer is het echt klaar? Voor mij is het ‘klaar’ als een dier mentaal, emotioneel en fysiek weer in balans is. Dat betekent dat het in alle opzichten goed kan functioneren en, heel belangrijk, zichzelf daar ook goed bij voelt/gelukkig is. Ik realiseer me dat dit vaak niet objectief meetbaar is, maar aanwijzingen zijn er altijd. Als de hond weer geniet van de wandelingen, speelt, lekker eet en vrolijk is, als het paard weer goed uit de voeten kan en kan genieten van de buitenritten, als de kat ’s nachts weer op pad gaat en zich ’s morgens tevreden in een hangmat nestelt, mogen we ervan uitgaan dat het dier in balans is. Ik streef ernaar dat een behandeling niet langer duurt dan noodzakelijk, maar ook niet korter. Ik bereik graag het hoogst haalbare, maar vind het ook van belang dat de behandeling wordt afgerond.

In enkele gevallen kan het zijn dat een behandeling niet kan worden afgerond. Denk hierbij aan dieren die een aandoening hebben die onomkeerbaar is, zoals bijvoorbeeld ernstige artrose. In die gevallen kan het zijn dat een dier met een zekere regelmaat een dosis van een homeopathisch middel nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren. Hiervoor geldt het streven om dit met zo’n klein mogelijke prikkel te doen.

Bel/mail mij terug voor informatie of het maken van een afspraak

Ik wil graag

3 + 8 =

Praktijkinformatie:

Telefonisch spreekuur:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
12.30 – 13.00 uur

praktijk: 033 – 258 54 50
mobiel: 06 – 44 15 43 46

Van Goghlaan 23
3862 MH Nijkerk Gld

Heidi Driessen - klassieke homeopathie voor dieren

Annuleringsregeling

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je mist je afspraak, zal ik mijn tijd in rekening brengen.